
قهوه تحتتأثیر یک سری پیشآمد تاریخی منحصربهفرد، به نوشیدنی پرطرفدار میان مردم جهان بدل شد. وقوع این پیشآمدهای تاریخی یکی پس از دیگری سبب شد که امروزه قهوه و خرید قهوه در سطح جهان جز اولین کالاهای پرفروش باشد.
این پیشآمدها از این قرار است
کشف قهوه: بنابر شنیدهها قهوه در سدهی هفتم میلادی توسط کالدین (Kaldin)ـ بزچرانی در منطقهی آبیسینیا (Abyssinia) همان اتیوپی امروزی- کشف شد.
مصرف آن به عنوان دارو: در سدهی یازدهم میلادی ابوعلی سینا، فیلسوف و طبیب ایرانی و دیگر اطبای جهان عرب از قهوه برای مصارف پزشکی بهره میبرند.آنها اصطلاحاً قهوه را بانچوم (Bunchum) مینامیدند.
کشف رُست قهوه: ترکها در سدهی سیزدهم میلادی معلومشان شد که طعم قهوه بعد از رست کردن دانهها بهبود مییابد. آغاز کشت و زرع انبوه قهوه اهالی یمن در سدهی چهارده میلادی فهمیدند با کشت و زرع قهوه و فروش آن به تجار عرب میتوانند پول خوبی دربیاورند.
پیدایش کافیشاپ: اولین کافیشاپی که از وجودش آگاهیم به سال ۱۴۵۳ در قسطنطنیه (استانبول امروزی) افتتاح شد و کیوا هان (Kiva Han) نام داشت. از این نقطهی تاریخی به بعد، قهوه آرام آرام به نوشیدنی همهگیر در سراسر جهان تبدیل شد.
ورود قهوه به اروپا
جهانگردان اروپایی طی سفرهایی که در سدهی شانزده میلادی به سرزمینهای عربی داشتند با این نوشیدنی آشنا شدند. تجار عرب هم از این پیشآمد کمال استفاده را بردند و از بندرهای اسکندریه و سمیرانا اقدام به فروش قهوه به اروپاییان کردند.

دسترسی سریعتر خرید اسپرسو ساز
حکم پاپ در رابطه با قهوه: در همین سده پاپ کلمنت هشتم نوشیدن قهوه را برای مسیحیان بلامانع اعلام کرد و آن را تعمید داد. آیندهیِ روشن این نوشیدنی به نوعی همراه با حلال اعلام شدن نوشیدنش در دو دین پرجمعیت جهان (مسیحیت و اسلام) تضمین شد.
کشت و زرع قهوه در هندوستان: بابا بودان (Baba Budan) مسلمان هندی بود که ۱۶۵۰میلادی به قصد زیارت به سرزمینهای عربنشین سفر کرد و برای نخستین بار مخفیانه چند دانه قهوهی خام (قابل کشت) همراه خود به هندوستان وارد کرد.
زان پس، قهوه که به مدت هزار سال فقط و فقط در کشورهای عربی کشت میشد، در کشور دیگری مثل هندوستان هم به زیر کشت رفت.
ورود هلندیها به تجارت قهوه:۱۶۹۰ میلادی هلندیها از بندر عربی موکا واقع در یمن تعدادی درخت زندهی قهوه به کشورشان قاچاق کردند. آنها به کشت و زرع انبوه قهوه دست زدند تا با تجارت آن سرمایه کسب کنند.
به همین منظور، در سیلون (Ceylon) و سواحل جاوا واقع در اندونزی که مستعمرهشان هم بود اقدام به کشت و زرع قهوه کردند. تجار هلندی در عصر طلایی تاریخ کشورشان که سدهی هجدهم میلادی را در بر میگیرد با سرعت هرچه بیشتر برای تجارت و کسب سرمایه با همهی کشورهای جهان سر خرید و فروش قهوه وارد معامله شدند.
دسترسی سریع تر خرید قهوه ساز
برزیلیها از رقبا پیشی میگیرند
اواخر قرن نوزده میلادی در برزیل به علت خودکفایی در تولید قهوه و امکان صادرات آن به دیگر کشورها قیمت آن به شدت کاهش یافت و دیگر عوام هم در برزیل قهوه را به عنوان نوشیدنی روزمره خود انتخاب کردند؛ زان پس قهوه نوشیدنی مختص ثروتمندان برزیلی نبود.

ایلی، به قهوهی اسپرسو جنبهی تجاری میدهد: دکتر ارنست ایلی به سال ۱۹۳۳ نخستین دستگاه اسپرسوساز تمام اتوماتیک را اختراع کرد. همین اختراع هموارکنندهی مسیری برای فروش گستردهی اسپرسو شد.
پروسهی جهانی شدن امریکایی: امریکاییها دست به اقدامی خطیر زدند. آنها فرهنگ ملتشان را (از جمله همین نوشیدن قهوه) از طرق متفاوت اشاعه میدادند.
از طریق هالیوود (Hollywood) که در عصر طلایی خود به سر میبرد (۱۹۲۷-۱۹۴۵) و نیز حضور فیزیکی سربازانشان در اروپا که در کیت سهمیهشان در جنگ جهانی دوم قهوهی آمادهی مَکسول هم بود.
و باقی کار بر دوش تلویزیون است: ظهور تلویزیون در سال ۱۹۵۰ و همزمانی با عرضهی انبوه قهوه با قیمت ناچیز، پذیرش جهانی مصرف قهوه، محصولات ابدایی مرتبط با قهوه (از جمله قهوه فوری) و حضور شرکتی به مانند نستله دست در دست هم سبب بالا بردن میانگین مصرف و تولید قهوه به کمک بحث تبلیغات تلویزیونی شد.
ناگفته نماند که اگر حتی یکی از پیشآمدهای تاریخی مذکور هم از این حلقه حذف میشد و پیش نمیآمد تا نقش کلیدی خود را در این مسیر ایفا کند امروزه شاهد کمال این نوشیدنی نبودیم.
برای مطالعه بیشتر مقالات ما یا خرید انواع قهوه، قهوه ساز، اسپرسوساز یا لوازم جانبی شان به وبسایت قهوه دات کام مراجعه کنید.
-
قهوه باریستا لمیزتومان ۹۶,۰۰۰–تومان ۱,۰۲۱,۰۰۰
-
ایروپرس مدل YUROPRESSمحصول تخفیف خوردهتومان ۶۴۸,۰۰۰
-
اسپرسو ساز جمیلای مدل Gemilai CRM3605محصول تخفیف خوردهتومان ۵,۳۹۰,۰۰۰